Som innovativ bedrift eier vi hele prosessen fra idé til produksjon og er en pioner på miljø- og produktsertifiseringer. Med kortreiste og bærekraftige produkter er vi stolte av det vi driver med.

 

Det er flere grunner til at dyner og puter fylt med dun og fjær er miljøvennlig. Både råvarene og det ferdige produktet er biologisk nedbrytbart, i motsetning til syntetiske fiber.

 

All dun og fjær i våre produkter er bi-produkt fra matproduksjon – dun og fjær blir vasket med biologisk nedbrytbare og miljøvennlige vaskemidler får å skåne miljøet men også for å ivareta dunens ekstraordinære egenskaper.

 

Vi er opptatt av at naturprodukter som dun og fjær ikke skal manipuleres eller tillegges egenskaper. Vi passer på så de naturlig egenskapene kommer til sin rett når vi lager dyner og puter.

 

Downafresh

Downafresh merkingen er din garanti for at dun og fjær er vasket og behandlet etter strenge europeiske standarder.
Produkter med denne merkingen lever opp til de hygieniske kravene som er fastlagt i EU standard EN12935. Det er ingen bakterier og andre organiske rester i disse dunproduktene.

 

Miljømerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i hele Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukere troverdig miljøinformasjon. Merket stiller strenge krav til hele produktets livssyklus, fra uttak av råvarer,
produksjon, brukskvalitet, gjenbruk og avfall og til alle relevante miljøproblemer underveis. Når du kjøper et svanemerket produkt kan du være helt trygg på at produktene er trygge for både deg og miljøet.

 

Allergivennlig

Astma- og allergiforbundene i Sverige, Danmark og Norge har en felles nordisk produktmerkeordning slik at du som forbruker skal kunne ta helsevennlige valg og velge trygge produkter. Anbefalte produkter er vurdert å være gunstige for de med astma, allergi og andre
overfølsomhetssykdommer.

 

Nomite

Nomite-merket er en indikasjon på et produkt som er spesielt egnet til personer som er allergiske overfor husstøvmidd. Sertifiseringen er din garanti for at dunproduktet ikke kan inneholde husstøvmidd, da det dun- og fjærtette trekket er vevet så tett at midd ikke kommer gjennom det. Det betyr, at du som allergiker eller astmatiker trygt kan nyte komforten med dun- og fjærprodukter.

 

Downpass

Downpass er det best etablerte sporingssytemet for dun og fjær og dokumenterer at alt materiale er fremskaffet på estisk forsvarlig vis.
Det er kun dun- og fjær fra kontrollert dyrehold og det er nulltolleranse for burhold, tvangsforing og utvinning av dun- og fjær fra levende fugl.
Sertifiseringen ivaretar hele fuglens livsløp og kontrolleres underveis av nøytral tredjepart.

 

Oeko-tex

Alle våre dunprodukter er sertifisert etter Oeko-tex Standard 100, produktklasse 1. Det betyr at de tilfredstiller kravene også til barn under 3 år. Det er ingen skadelige kjemikaler benyttet i produkter merket med Oeko-tex Standard 100.

 

Miljøfyrtårn

Norvigroup Norsk Dun AS arbeider for en bærekraftig og miljøvennlig utvikling, og dette skal oppnås gjennom god egen adferd og synliggjøring av vårt miljøengasjement. Ved å være en Miljøfyrtårnsbedrift bygges en meningsfull merkevare som møter forbrukerens forventninger til etikk, ansvarlighet, bærekraft og lønnsomhet. Norvigroup forplikter seg ved denne sertifiseringen å tilfredsstille myndigheters lovpålagte miljøkrav, og tilstrebe å imøtekomme våre kunders krav til miljøbevissthet.

 

Bla i vår rapport for klimaregnskap her >>

 

Vi har miljøfokus i hele prosessen, både i produksjonen, logistikk, valg av emballasje og kontormateriell. Les mer om Stiftelsen Miljøfyrtårnet på deres nettsider.

        

Kunnskap og kvalitet

God kvalitet forutsetter sterk faglig kompetanse - som Norges eldste og største produsent av dundyner og dunputer er faglig kompetanse nøkkelen til våre gode kvalitetsprodukter. Kunnskap og kvalitet står i fokus når råvarer skal velges.
 

  • Alle våre trekk til dyner og puter er i 100 % kvalitetsbomull og etterlever kravene til Oeko-tex standard 100 (Trygge tekstiler)
  • All dun er nøye valgt ut og etterlever de strengeste europeiske standarder.
  • Å kompromisse på kvalitet er aldri et alternativ når vi skal lage de mest fantastiske produktene til din seng.

Etikk og moral

Vi samarbeider med flere uavhengige organisasjoner for å sikre renhet, sporbarhet og kvalitet for våre produkter. Samtidig også med fokus på bærekraft og etikk i vår egen produksjon og hos våre leverandører.

European Down and Feather Assosiation

Norvigroup Norsk Dun AS er stolte av at vi er medlem av styret i EDFA (European Down and Feather Assosiation) og har alltid oppdatert informasjon om dunens reisevei og kan spore dunen tilbake til produsenten.