Tid for å bytte til tykkere dundyne
 

Tid for å bytte til tykkere dundyne


Høsten er definitivt kommet til oss, og vi setter sykler, hagemøbler og trampoliner i bod og garasje. Tiden er snart inne for å bytte sommerdekk med vinterdekk, og det samme skiftet bør vi foreta med dynene våre. Lette sommerdyner må etter hvert byttes til tykkere og varmere vinterdyner. For at vi skal ha det komfortabelt når temperaturene synker, så har vi forskjellig tykkelser på gensere og jakker. Vi velger ut fra temperaturnivået. Det gir oss optimal komfort. Slik kan vi også regulere nivået når vi sover. Når sommerdyna blir for tynn, kan vi gå over til en noe tykkere dyne på høsten, for så å ta i bruk en enda tykkere en når vinteren setter inn for alvor.

Dersom vi holder et behagelig temperatur- og fuktighetsnivå under dyna gjennom natten, vil vi kunne dra nytte av dette på mange måter.

Vi sover bedre, og kropp, hode og sjel får nødvendig hvile for å kunne yte optimalt neste dag. Alt i alt blir vi mer opplagt og det gir overskudd og energi i arbeidslivet og i sosiale relasjoner.
 

Hva skjer under dyna?


Dersom du har en riktig tilpasset dundyne, opplever du en stabil og behagelig temperatur gjennom natten. En annen viktig egenskap er at fuktighetsnivået under en dundyne reguleres naturlig av duna. Vi skiller ut minst en halv liter væske gjennom natten og fuktigheten tar duna seg av ved å ta den opp og kvitte seg med den mens du sover. Det er altså ikke for klamt, men det gir en god varmefølelse uten at man svetter. For å oppnå den mest bekvemme søvnkvaliteten, bør man altså veksle mellom tykke og tynne dundyner etter svingningene i temperaturer og årstider


Tid for å bytte til tykkere dundyne

 

Oppbevaring av dundyner


Når tiden er inne for å bytte dyna etter avsluttet årstid, er det viktig å lufte og få ut fuktigheten av dyna før man lagrer den. Sørg for at den ikke pakkes for tett sammen fordi sammenpresset dun gradvis mister sine gode egenskaper over tid. Unngå dessuten emballasje som er for tett da det alltid vil være litt restfuktighet i dyna når den skal stues bort. Den må ha muligheten for å «puste» i lagringsperioden. Lagre dyna på et tørt og temperaturstabilt sted hvor man ikke oppbevarer matvarer, maskiner osv. som kan avgi lukt.

Tid for å bytte til tykkere dundyne
 

Å ta i bruk en dundyne som har vært lagret


Når ny årstid står for tur og tiden igjen er inne til å hente frem en annen dundyne fra lagringsplassen, bør den få akklimatiseres minst ett døgn før den tas i bruk. Den trenger tid for å ese ut til optimal form og å tilpasse seg soverommets temperatur.
Nyt høsten og nettene i en god dyne!


 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.