Den beste investeringen i livskvalitet er å sove godt

Det å sove godt er fantastisk, og vi kjenner litt ekstra på det nå det er helg eller vi har fri. Det å være uthvilt er så deilig, og gir overskudd og energi. Det er engang slik at livet består av flest hverdager, så det å ta søvn på alvor og fasilitere for det, er veldig viktig.
 

Nattesøvnen er i stor grad med på å avgjøre hvordan dagen blir, og vi er alle igjennom faser av livet hvor det eneste du ønsker deg er å få sove en hel natt og å få stå opp når du vil.
 


 

Småbarnsforelde med nattevåk, ungdommer med kjærlighetssorg, eldre som ikke får sove, de som tar med seg bekymringer inn i natten, ja det er mange grunner til at det blir for lite søvn. Trendforskerne mener at det å sove godt blir en av fremtidens største goder og at arbeidsgivere vil tilrettelegge med soverom på jobben slik at du kan ta deg en liten powernap etter lunsj. Det skal fremme produktivitet og trivsel.

 

Vi er ledende spesialister inne dun og bedding, og derfor er vi selvsagt veldig opptatt av søvn. VI er spesielt opptatt av hva vi kan bidra med for optimalisering av kvalitet, slik at du kan ta trygge og gode valg. Vi sender dundynene og dunputene og alt det lekreste sengetøyet ut til land og strand, hver eneste dag, for at Kari og Ola skal sove godt hver eneste natt.
 

Det snakkes mye om at vi sover mindre enn før, men det viser seg at vi sover like lenge som før. Helt siden 1970 har gjennomsnittsnordmannen sørget for å få seg 7,5 timer søvn hver natt, og dette virker ikke til å endre seg. Nordmenns døgnrytme har derimot endret seg og det skyldes alle dingsene våre.
 


 

I Norge lever vi gjennomsnittlig 82,5 år og det betyr at vi i snitt sover omtrent 226 000 timer i løpet av livet. Og til tross for at gjennomsnittlig antall timer er stabilt, så har søvnkvaliteten gått ned. Ifølge tallene fra Statistisk sentralbyrå sover vi i gjennomsnitt over en time lengre om søndager enn i resten av uken. Det å ha en irregulær døgnrytme fører til at man blir trøttere på dagtid. Vi ser at barn som har store forskjeller i døgnrytme fra hverdag til helg, og det er ikke bra. Barn og unge har det best med stabil og god søvn - de trenger det for å utvikle seg godt og for å ha det bra.
 

Den beste investeringen for det nye året er å sove godt

Alle dippeduttene vi omgir oss med, ødelegger for oss, hvis vi ikke blir mer beviste på bruken. Vi er mer tilgjengelig enn før, og det er mer å gjøre nå enn på 80-tallet. I 1980 hadde man bare NRK, og når de sluttet å sende etter Kveldsnytt gikk man og la seg. For mange er det på kveldstid og tidlig natt at man har tid til å sette seg ned og sende tekstmeldinger eller lese nyheter. Vi handler døgnet rundt, spiller døgnet rundt og chatter døgnet rundt. Dessuten har vi facebook, Instagram og snapchat som fritidssysler.

 

Den beste investeringen for det nye året er å sove godt
 

Voksne som barn trenger å være off-line og gjerne i god tid før man skal legge seg slik at hjernen får summet seg og ikke utsettes for mye lys og lyder. God gammeldags høytlesning eller radio er toppen. Og en deilig dundyne som du kan krølle deg under og noe deilig sateng fra Halvor Bakke som mener bestemt at hverdagsluksus på soverommet gir deg den godfølelsen som du trenger for å sove godt.
 

Nyt livets 226 000 timer i sengen og unn deg det beste – der kan vi hjelpe deg.
 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.