Moomin til Norvigroup


Moomin til Nordicform

Tove Jansson har blitt feiret som en historieforteller og fremfor alt skaperen av den unike Moomin verden. Hun er den mest oversatte finske forfatteren, og Moomin bøkene er lest på over 40 språk og har en plass i det internasjonale barnebiblioteket. Mindre merkbart er det dog at Jansson gjennom sin litterære produksjon også beskrev vår samtid, for voksne.

Familien betydde veldig mye for Tove Jansson, og at hun fikk forståelse og anerkjennelse blant sine nærmeste, var det viktigste. Det var med dem som sterk inspirasjon at hun skapte sin unike kunst. Fra memoarer kan man konkludere med at kjernen til Moomin-familien er svært lik Janssons egen familie.

Dalen der Moomin har ryddet en hage rundt huset sitt, ligner i sin frodighet dels på den indre skjærgården i de østre finske vikene, og dels på Stockholms skjærgård. I skogen og rundt huset vokser syriner og sjasmin. Det grønne landskapet hørte til Janssons egne barndomssomre. Som barn tilbragte hun nemlig i onkelens villa på Blidö i Stockholms skjærgård. Denne villaen inspirerte henne til å skrive om Moomin-huset med sine terrasser og tårn.

Moomin til Nordicform

På 1980-tallet begynte en helt ny type Moomin  renessanse, med europeisk-japanske TV-animasjoner, basert på bokserien med illustrasjoner og tekst fra Tove Janssons bøker.

Norvigroup har lang er faring med å jobbe med lisensprodukter, bl.a Egner sin Hakkebakkeskogen og Kardemommeby.

Vi er stolte av å bli kontaktet av Bulls Licensing, som administrerer alle Moomin lisenser world wide. De hadde sett våre produkter på Oslo Design Fair (ODF) og likte vår utforming og kvalitet, og ønsket oss som samarbeidspartner.

Moomin er oss nær og kjær, og de aller fleste av oss har et forhold til historien som treffer både barn og voksne. Vi syntes det var spennende å få være med på å ivareta historien om Moomin, da med respekt for skaperverket til Tove Jansson.

Vår egen designer Cecilia Erlandsson, rett og slett elsker Moomin og har vært i førersetet for det uttrykket og form som ”våre” Moomin produkter har fått. Vi føler vi har lykkes med å skape produkter som har vakt interesse, ikke bare i Norden, men også i Japan og England.

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.