Det er godt – å sove godt 

Koronatider med hjemmekontor og liten sosial omgang, medfører store begrensninger i hvordan vi ønsker å leve og hva vi kan fylle livene våre med. Det største ønsket til de fleste er å få hverdagen tilbake, også savner vi det å klemme – store, deilige og varme omfavnelser til hverdags og fest – i sorg og i glede. Nattesøvnen er i stor grad med på å avgjøre hvordan dagen blir, og vi er alle igjennom faser av livet hvor det eneste du ønsker deg er å få sove en hel natt og å få stå opp når du vil.
 

Det er godt å sove godt
 

Ola nordmann er verdensmestre i å oppgradere hjemmet, og denne høsten har gitt nye rekorder i oppussing og duftelys – det er blitt ekstra viktig med trivsel i heimen – for det er der man tilbringer de fleste av døgnets timer for veldig mange.
Vi tenker at soverommet har fått et nytt fokus, fordi bevisstheten om hvor viktig det er å sove godt er økende, men også fordi det er et rom vi trender mot å være stolt av og viser frem på lik linje med en lekker stue eller et nydelig bad. 
 

Det er godt å sove godt
 

Det å bruke muligheten til litt ekstra velvære hjemme er positivt, i mangel av mulighet til å reise bort, kan man start dagen med frokost på sengen og late som man bor på hotell. Litt hverdagsluksus setter vi alle pris på, og alt som gir overskudd er bra for alle. 
Det tilfører det lille ekstra, så vær kreativ for å bryte litt av den monotonien, og se alle muligheter for påfyll i den nye hverdagen.
 

Sove godt

Det å sove godt er fantastisk, og er den beste investeringen vi kan gjøre i livskvalitet. Når det er kaldt og mørkt, har vi ekstra behov for den gode velværen det gir å krype inn under en varme dundyne som bare omfavner deg - innpakket i akkurat det sengetøyet du liker. 

Det å være uthvilt gir overskudd og energi. Det er engang slik at livet består av flest hverdager, så det å ta søvn på alvor og fasilitere for den, er livsberikende og hlsefremmende. Nattesøvnen er i stor grad med på å avgjøre hvordan dagen blir, og vi er alle igjennom faser av livet hvor det eneste du ønsker deg er å få sove en hel natt og å få stå opp når du vil.

 

Småbarnsforeldre
 

Småbarnsforeldre med nattevåk, ungdommer med kjærlighetssorg, eldre som ikke får sove, de som tar med seg bekymringer inn i natten, ja det er mange grunner til at det blir for lite søvn. Ukedagene er innholdsrike og krevende, så når helgen kommer flater vi ut og prøver å makse søvnen for å ta igjen det tapte, og lade opp på nytt.

Det snakkes mye om at vi sover mindre enn før, men det viser seg at vi sover like lenge som før. Helt siden 1970 har gjennomsnittsnordmannen sørget for å få seg 7,5 timer søvn hver natt, og dette virker ikke til å endre seg. Nordmenns døgnrytme har derimot endret seg vi sover mer og lengre i helgene, og mindre i ukedagene. Det å ha en irregulær døgnrytme fører til at man blir trøttere på dagtid. Vi ser at barn som har store forskjeller i døgnrytme fra hverdag til helg, og det er ikke bra. Barn og unge har det best med stabil og god søvn - de trenger det for å utvikle seg godt og for å ha det bra.

Livsstil

At det er livsstil som bidrar negativ i søvnmønsteret er et faktum. Mangel på fysisk arbeid, tidsklemma og ikke minst alle dingsene våre.
På kveldstid og tidlig natt at man har tid til å sette seg ned og sende tekstmeldinger eller lese nyheter. Vi handler døgnet rundt, spiller døgnet rundt og chatter døgnet rundt. Dessuten har vi facebook, Instagram og snapchat som fritidssysler. Voksne som barn trenger å være off-line og gjerne i god tid før man skal legge seg slik at hjernen får summet seg og ikke utsettes for mye lys og lyder.
God gammeldags høytlesning eller radio er toppen.

Petra-blå,-Chill-blå-og-Ella-kordfløyel-17

I Norge lever vi gjennomsnittlig 82,5 år og det betyr at vi i snitt sover omtrent 226 000 timer i løpet av livet. – nyt de timene og omfavn søvnene
– vi fikser resten.

SOV GODT i 2021 

 


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.